Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
16-07-2018 08:58:42
Startpagina Help Ongelezen Berichten Wie is waar Zoek Inloggen Registreren

+  Volvo 850 Discussieforum
|-+  Technische/Tuningsboards
| |-+  Tuning Algemeen
| | |-+  ECU (Chip) Tuning
| | | |-+  ALM-Gauge Wideband Controller
0 geregistreerde leden en 1 gast bekijken dit topic. « vorige volgende »
Pagina's: 1 2 [3] Omlaag Print
Auteur Topic: ALM-Gauge Wideband Controller  (gelezen 2406 keer)
myradon
Lid 100+
***
Offline Offline

Geslacht: Man
Berichten: 116

lidnummer: 85011967


« Antwoord #30 Gepost op: 07-12-2017 11:33:51 »

Ik heb geen idee wat toerental signaal voor een zin heeft. Dat is "optional" staat in docs. Ik was toch aan het solderen en dacht "ach je kleine moeite".
Gelogd
arjenT5R
Pro Beun Tuner
Lid 1000+
*****
Offline Offline

Geslacht: Man
Berichten: 8643


I love it when a beun comes together!


« Antwoord #31 Gepost op: 07-12-2017 11:35:29 »

Haha oke ja je hebt nu net zoveel moeite gedaan als het kost om de wideband mod te nemen enzo Grin
Gelogd

Een 20T daar red je levens mee Grin
myradon
Lid 100+
***
Offline Offline

Geslacht: Man
Berichten: 116

lidnummer: 85011967


« Antwoord #32 Gepost op: 07-12-2017 11:38:17 »

Ja was draadje splicen en naar Superseal-connector trekken die naar ALM gaat; 10 minuten werk. Ik gebruik nu nog narrowband signaal vanuit ALM naar ECU. WB komt later als ik Motronic 4.4 aan de praat heb. Nu nog eerst groene injectoren enzo zoeken.
Gelogd
arjenT5R
Pro Beun Tuner
Lid 1000+
*****
Offline Offline

Geslacht: Man
Berichten: 8643


I love it when a beun comes together!


« Antwoord #33 Gepost op: 07-12-2017 14:48:38 »

Ja was draadje splicen en naar Superseal-connector trekken die naar ALM gaat; 10 minuten werk. Ik gebruik nu nog narrowband signaal vanuit ALM naar ECU. WB komt later als ik Motronic 4.4 aan de praat heb. Nu nog eerst groene injectoren enzo zoeken.

Good busy!
Gelogd

Een 20T daar red je levens mee Grin
UserID6342
Lid 1000+
*****
Offline Offline

Berichten: 23228



« Antwoord #34 Gepost op: 07-12-2017 15:39:09 »

Beter zo in de ECU bak  eusa_clap eusa_clap
Gelogd
Vulk
Thomas
Global Moderator
Lid 1000+
*****
Offline Offline

Geslacht: Man
Berichten: 10277


Thomas heeft altijd gelijk!


« Antwoord #35 Gepost op: 04-02-2018 15:11:54 »

Waar koop je dit spul het best?
Gelogd
arjenT5R
Pro Beun Tuner
Lid 1000+
*****
Offline Offline

Geslacht: Man
Berichten: 8643


I love it when a beun comes together!


« Antwoord #36 Gepost op: 04-02-2018 15:17:39 »

Waar koop je dit spul het best?

http://www.ecotrons.com/products/wideband-controller-alm-gauge/

Voor als je geen metertje wil kan je 'm ook zonder metertje bestellen.

Je kan ook kiezen voor de ALM led en bijvoorbeeld de controller in het handschoenen kastje zetten zoals Freefall heeft.
Dan kun je af en toe als je er interesse in hebt eens mee kijken.

ALM is wel verreweg t mooist eigenlijk, ik heb de ALM board maar dat is een onding dus beter iets meer uitgeven en de LED of de Gauge zonder gauge nemen Grin

de Bosch LSU-adv is de snelste wideband sonde leverbaar met de gauge of led, de meesten gebruiken de Bosch LSU-4.9 die ook meer dan prima voldoet uiteraard.
Gelogd

Een 20T daar red je levens mee Grin
Vulk
Thomas
Global Moderator
Lid 1000+
*****
Offline Offline

Geslacht: Man
Berichten: 10277


Thomas heeft altijd gelijk!


« Antwoord #37 Gepost op: 04-02-2018 20:10:07 »

En besteld zonder extra metertje. Hopelijk geen extra kosten bij de douane nu!
Gelogd
myradon
Lid 100+
***
Offline Offline

Geslacht: Man
Berichten: 116

lidnummer: 85011967


« Antwoord #38 Gepost op: 04-02-2018 20:10:44 »

Had ik volgens mij niet!
Gelogd
arjenT5R
Pro Beun Tuner
Lid 1000+
*****
Offline Offline

Geslacht: Man
Berichten: 8643


I love it when a beun comes together!


« Antwoord #39 Gepost op: 04-02-2018 20:22:04 »

En besteld zonder extra metertje. Hopelijk geen extra kosten bij de douane nu!

Altijd even een bericht achteraan sturen dat ze er een laag bedrag op moeten zetten voor de douane.
Anders kan je volle mep betalen Wink
Gelogd

Een 20T daar red je levens mee Grin
Vulk
Thomas
Global Moderator
Lid 1000+
*****
Offline Offline

Geslacht: Man
Berichten: 10277


Thomas heeft altijd gelijk!


« Antwoord #40 Gepost op: 04-02-2018 20:29:05 »

En besteld zonder extra metertje. Hopelijk geen extra kosten bij de douane nu!

Altijd even een bericht achteraan sturen dat ze er een laag bedrag op moeten zetten voor de douane.
Anders kan je volle mep betalen Wink

Uiteraard gedaan, maar je weet maar nooit.
Gelogd
Antracs
Lid 10+
**
Offline Offline

Berichten: 50


« Antwoord #41 Gepost op: 04-02-2018 21:21:55 »

Ja was draadje splicen en naar Superseal-connector trekken die naar ALM gaat; 10 minuten werk. Ik gebruik nu nog narrowband signaal vanuit ALM naar ECU. WB komt later als ik Motronic 4.4 aan de praat heb. Nu nog eerst groene injectoren enzo zoeken.

Newbie hier.
Bedoel je dat je de WB sonde zonder ALM controller direct op een gemodde M4.4 aan kunt sluiten of bedoel je dat je de aard van het signaal uit de ALM controller kunt aanpassen van een NB signaal naar een WB signaal naar je ECU?
Gelogd

C70T5 1998 CoupeHandbak BlauweInjectoren Simons020-H7uitlaat software:608_rev6 binary
classicT5
Jeroen
Lid 1000+
*****
Offline Offline

Geslacht: Man
Berichten: 2371



« Antwoord #42 Gepost op: 04-02-2018 21:37:14 »

Als ik goed herinner heeft de alm controller twee uitgangen, nb en wb. De nb kun je dan gebruiken voor je stock ecu.
Gelogd
KIM
Global Moderator
Lid 1000+
*****
Offline Offline

Geslacht: Man
Berichten: 9768


850 R Estate AT LPI, V70 XC Estate AT LPI


« Antwoord #43 Gepost op: 04-02-2018 22:12:57 »

Zoals door Piet in het tuners deugd topic al is aangegeven kun je de WB niet zonder meer aansluiten op M4.4. Een WB gebruikt als uitgangssignaal een variabele stroom en die zul je moeten converteren naar een variabele spanning. Dat is de functie van de ALM.
En ja: de ALM kent ook een NB uitgang. Als je de WB mod in je 4.4 bin hebt, kun je echter op basis van de WB spanningsuitgang ook op dat signaal rijden. Wil je de WB alleen gebruiken om de AFR  arts lezen, kun je het NB signaal gebruiken in plaats van je normale NB signaal.
Gelogd

Pagina's: 1 2 [3] Omhoog Print 
« vorige volgende »
Ga naar:  


Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2007, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Pagina opgebouwd in 0.055 seconden met 20 queries.