Volvo 850 Discussieforum

Technische/Tuningsboards => Tuning Algemeen => Uitlaat systemen => Topic gestart door: c70_ibo op 19-12-2017 21:18:51

Titel: Kat verwijderd minder vermogen ?
Bericht door: c70_ibo op 19-12-2017 21:18:51
Beste medeforumleden,


Ik rij met mijn c70 t5 1998 al tijdje zonder kat, natuurlijk zoals te verwachten geeft hij lamda 2 foutcode aan. Heb ik  eigenlijk hierdoor minder vermogen?

Het lijkt erop dat hij hard wilt gaan maar toch wordt beperkt soms en soms niet. Als ik hem uitlees met live data zie ik wel bij brandstofsysteem geen cl of ol drive meer staan maar iets van flt.

Welk actie kan ik ondernemen om van de foutcode af te komen ?
Titel: Re: Kat verwijderd minder vermogen ?
Bericht door: V70R^2 op 19-12-2017 21:41:40
accu los, kabels tegen elkaar tikken, ECU er even uit, ECU er weer in, kabels weer op de accu?
Titel: Re: Kat verwijderd minder vermogen ?
Bericht door: scania164 op 19-12-2017 21:47:06
Weg programeren 2e lambda sonde....
Titel: Re: Kat verwijderd minder vermogen ?
Bericht door: razorx op 19-12-2017 21:57:19
Ik denk het zelfde.
Titel: Re: Kat verwijderd minder vermogen ?
Bericht door: c70_ibo op 19-12-2017 22:37:58
Ik lees op internet ook iets over een verlengstuk voor lamda sensor Et tuning biedt deze verlengstuk ook aan , volgens de info bij et zijn het moeten helpen tegen de foutmelding. Is dit een optie ? Of toch beter laten uit programmeren ?
Titel: Re: Kat verwijderd minder vermogen ?
Bericht door: arjenT5R op 19-12-2017 22:50:30
Kunnen ze bij fastech ook wel hoor, zal wss gratis zijn.
Titel: Re: Kat verwijderd minder vermogen ?
Bericht door: Piet op 19-12-2017 23:09:26
Veel gratis doen ze anders niet hoor...
Titel: Re: Kat verwijderd minder vermogen ?
Bericht door: Peultje op 19-12-2017 23:11:38
Ik lees op internet ook iets over een verlengstuk voor lamda sensor Et tuning biedt deze verlengstuk ook aan , volgens de info bij et zijn het moeten helpen tegen de foutmelding. Is dit een optie ? Of toch beter laten uit programmeren ?

Heb ook zo'n verlengstukje tussen de uitlaat en de sensor geschroefd. Zo'n ding met gaatjes. Dat maakte geen verschil, de foutmelding bleef in dezelfde hevigheid terugkomen. Ook een elektronische demping van het lambdasensorsignaal met een weerstandje en een condensator werkte niet. http://www.volvo850forum.nl/index.php/topic,81182.60.html Dit dempte wel de variatie in het sensorsignaal voldoende om de betreffende foutmelding niet meer te laten voorkomen maar ik kreeg een foutmelding "circuitonderbreking" o.i.d. ervoor terug. De foutmelding eruit laten programmeren lijkt mij ook de enige oplossing. Je kan ook gewoon het storingslampje op je dashboard eruit halen of wachten tot dat doorbrand.

Ik heb bij een aantal tuningbedrijven naar de kosten van dat uitprogrammeren geïnformeerd (ook bij Fastech) alle vroegen zo rond de €200. Dus zeker niet gratis.
Titel: Re: Kat verwijderd minder vermogen ?
Bericht door: arjenT5R op 19-12-2017 23:22:16
In een ander topic zie je dat hij daar z'n chiptuning heeft gedaan en wat op de rollenbank heeft gestaan dus dan is t wel een ander verhaal. Bij de meeste tuners zijn dit soort aanpassing van 't huis.

Titel: Re: Kat verwijderd minder vermogen ?
Bericht door: c70_ibo op 20-12-2017 07:19:18
Klopt Arjen, is wel enkele jaren geleden. Ik heb zojuist een e mail verstuurd maar fasttech ben benieuwd naar zijn reactie.  Zodra ik antwoord heb zal ik het hier plaatsen :) hopelijk wordt het van t huis
Titel: Re: Kat verwijderd minder vermogen ?
Bericht door: elianmars op 20-12-2017 13:09:15
Klopt Arjen, is wel enkele jaren geleden. Ik heb zojuist een e mail verstuurd maar fasttech ben benieuwd naar zijn reactie.  Zodra ik antwoord heb zal ik het hier plaatsen :) hopelijk wordt het van t huis

Ik begrijp dat Fasttech de software heeft aangepast toen er nog een kat onder lag?

Bij mijn T5(N) is de tweede lambda ook weg geprogrammeerd. Is gelijk gedaan tijdens de tuning. Marco is er toen behoorlijk lang mee bezig geweest, maar heeft geen meerprijs gerekend.
Titel: Re: Kat verwijderd minder vermogen ?
Bericht door: kulk op 20-12-2017 13:13:44
Zijn er geen speciale lambda's voor uitlaatsystemen zonder kat verkrijgbaar?
Titel: Re: Kat verwijderd minder vermogen ?
Bericht door: arjenT5R op 20-12-2017 13:26:31
voor wat motronic 4.4 betreft is t werkelijk een kwartier werk ;D
Titel: Re: Kat verwijderd minder vermogen ?
Bericht door: Piet op 20-12-2017 13:33:19
Kwartier? ...Doe jij zo lang over het flashen?
Titel: Re: Kat verwijderd minder vermogen ?
Bericht door: arjenT5R op 20-12-2017 13:56:22
Kwartier? ...Doe jij zo lang over het flashen?

Eh... je mag er wel een beetje "myth" factor in houden  :eusa_shhh:

Beetje simsalabimmen moeilijk kijken tabellen trekken en duwen wat moeilijke rekensommetjes op een kladje maken met "wortel trekken" en "kwadraten"  ;D
Titel: Re: Kat verwijderd minder vermogen ?
Bericht door: spijky op 20-12-2017 14:16:04
Ik rijd ook al 2-3 weken zonder kat. (V70R aut) Heb de lambdasonde gewoon aangesloten in de motorruimte hangen.
Had het lampje allang een keer verwacht, maar tot op heden nog steeds uit.
Hangt in de bovenste motorsteun omdat de sonde aangesloten ook warm wordt door de voorverwarming.

Moet nog een keer naar schutten maar heb het veel te druk op dit moment.
Titel: Re: Kat verwijderd minder vermogen ?
Bericht door: UserID6342 op 20-12-2017 14:16:49
Kwartier? ...Doe jij zo lang over het flashen?

Eh... je mag er wel een beetje "myth" factor in houden  :eusa_shhh:

Beetje simsalabimmen moeilijk kijken tabellen trekken en duwen wat moeilijke rekensommetjes op een kladje maken met "wortel trekken" en "kwadraten"  ;D
Hahahaha, dat doen de meeste tuners ja ;D, vooral ook heel interessant en moeilijk kijken ;D.
Titel: Re: Kat verwijderd minder vermogen ?
Bericht door: arjenT5R op 20-12-2017 14:27:55
Kwartier? ...Doe jij zo lang over het flashen?

Eh... je mag er wel een beetje "myth" factor in houden  :eusa_shhh:

Beetje simsalabimmen moeilijk kijken tabellen trekken en duwen wat moeilijke rekensommetjes op een kladje maken met "wortel trekken" en "kwadraten"  ;D
Hahahaha, dat doen de meeste tuners ja ;D, vooral ook heel interessant en moeilijk kijken ;D.

Moeilijk kijken selbstverstandlich ;D
Titel: Re: Kat verwijderd minder vermogen ?
Bericht door: Piet op 20-12-2017 14:46:09
Kwartier? ...Doe jij zo lang over het flashen?

Eh... je mag er wel een beetje "myth" factor in houden  :eusa_shhh:

Beetje simsalabimmen moeilijk kijken tabellen trekken en duwen wat moeilijke rekensommetjes op een kladje maken met "wortel trekken" en "kwadraten"  ;D

Ik heb liever een beetje meth in plaats van myth  ;D

(in mijn auto dan he )
Titel: Re: Kat verwijderd minder vermogen ?
Bericht door: arjenT5R op 20-12-2017 14:54:05
crystal?
Titel: Re: Kat verwijderd minder vermogen ?
Bericht door: rappendaf op 20-12-2017 19:05:53
Kwartier? ...Doe jij zo lang over het flashen?

Eh... je mag er wel een beetje "myth" factor in houden  :eusa_shhh:

Beetje simsalabimmen moeilijk kijken tabellen trekken en duwen wat moeilijke rekensommetjes op een kladje maken met "wortel trekken" en "kwadraten"  ;D

Ik heb liever een beetje meth in plaats van myth  ;D

(in mijn auto dan he )
opgepast piet daar lachen ze :police: niet mee meth roken in de auto ;D :D
Titel: Re: Kat verwijderd minder vermogen ?
Bericht door: c70_ibo op 20-12-2017 19:34:20
Nee de lamda sensor is toen tijdens de tuning op maat er niet uit geprogrammeerd. Ik had destijds een 200 cell racket eronder. Sinds de kat verwijderd is heb ik de foutmelding en dus ja bij uitlezen staan er 2 foutcodes in. 1 niet aannemelijk signaal sonde 2. 2 verwarmingcircuit sonde bank 2 staat er.

Tot op heden nog geen bericht van fasttech anders ga ik ze morgen even bellen hierover ;)
Titel: Re: Kat verwijderd minder vermogen ?
Bericht door: freefall op 20-12-2017 20:49:03
crystal?

dan gaat de bestuurder harder als de auto ;D
Titel: Re: Kat verwijderd minder vermogen ?
Bericht door: razorx op 20-12-2017 21:01:28
crystal?

dan gaat de bestuurder harder als de auto ;D
;D :eusa_clap:
Titel: Re: Kat verwijderd minder vermogen ?
Bericht door: freefall op 21-12-2017 21:44:18
crystal?

dan gaat de bestuurder harder als de auto ;D
;D :eusa_clap:

tunen de-mEthified ;D
Titel: Re: Kat verwijderd minder vermogen ?
Bericht door: JuT5R op 22-12-2017 14:33:35
Als je een aanpassing doet na je tuning en je dit wilt meenemen in je software dan lijkt het me niet meer dan normaal dat je daar gewoon voor moet betalen.
Titel: Re: Kat verwijderd minder vermogen ?
Bericht door: arjenT5R op 22-12-2017 19:14:03
Als je een aanpassing doet na je tuning en je dit wilt meenemen in je software dan lijkt het me niet meer dan normaal dat je daar gewoon voor moet betalen.

Stukje service?
Titel: Re: Kat verwijderd minder vermogen ?
Bericht door: V70 classic op 22-12-2017 19:23:54
Als je een aanpassing doet na je tuning en je dit wilt meenemen in je software dan lijkt het me niet meer dan normaal dat je daar gewoon voor moet betalen.

Stukje service?

Vind je ?

Je krijgt waarvoor je betaald.
Service krijg je als er iets niet goed is.
Niet als je meer wil.  :eusa_think:
Titel: Re: Kat verwijderd minder vermogen ?
Bericht door: arjenT5R op 22-12-2017 20:01:21
Gunnar rekende voor dat soort kleine dingetjes als een 2e sonde uitschrijven geen geld... ik zal wel weer te veel verwachten zeker?

Het is werkelijk niet meer dan 5 getalletjes van 1 veranderen in 0...
Titel: Re: Kat verwijderd minder vermogen ?
Bericht door: razorx op 22-12-2017 20:10:49
Mijn ervaring als ondernemer is dat je niet voor alles altijd een factuur moet schrijven. Behalve als je van je klanten af wilt. ;)
Je mag best eens wat extra's geven. Dat is de beste vorm van reclame. Zeker als je het toch al over een duur product hebt.
Titel: Re: Kat verwijderd minder vermogen ?
Bericht door: JuT5R op 23-12-2017 00:21:27
Als je verder geen grote overhead kosten hebt kan je al snel wat gratis doen. Maar als je ergens één keer je auto laat chippen, na jaren een keer een aanpassing doet en dan weer iets aangepast wilt hebben vind ik het niet vreemd dat je ervoor moet betalen.
Titel: Re: Kat verwijderd minder vermogen ?
Bericht door: arjenT5R op 23-12-2017 00:39:58
Als je verder geen grote overhead kosten hebt kan je al snel wat gratis doen. Maar als je ergens één keer je auto laat chippen, na jaren een keer een aanpassing doet en dan weer iets aangepast wilt hebben vind ik het niet vreemd dat je ervoor moet betalen.

Gelukkig is dat niet bij iedereen t geval.
Titel: Re: Kat verwijderd minder vermogen ?
Bericht door: V70 classic op 23-12-2017 07:55:17
Mijn ervaring als ondernemer is dat je niet voor alles altijd een factuur moet schrijven. Behalve als je van je klanten af wilt. ;)
Je mag best eens wat extra's geven. Dat is de beste vorm van reclame. Zeker als je het toch al over een duur product hebt.

Ben ik opzich wel met je eens.
T ligt er een beetje aan hoe en wat.
Als iemand een produkt op maat heeft.
En later veranderd ie iets aan zn auto.
Dan is t niet vreemd dat je dan moet betalen om dit weer recht te breien.
En zo ik lees hebben we t daar over.
Volgende week moet de cat er weer onder zit je weer  :evil:
Zouden er later nieuwe inzichten komen voor eenzelfde set-up.
En men kan daar redelijk simpel op inspringen.
Dan zou dat gratis kunnen zijn.

Maar voor elke futiliteit een bonnetje schrijven.
Daar maak je  geen klanten mee.
Titel: Re: Kat verwijderd minder vermogen ?
Bericht door: scania164 op 23-12-2017 08:17:10
Gewoon 200cpi cat eronder en weg schrijven..
Dan ben je klaar ...

Titel: Re: Kat verwijderd minder vermogen ?
Bericht door: innocenti op 23-12-2017 09:54:41
Ik snap sowieso niet waarom je de cat voor een straatauto verwijderd als je al een 200cells racecat gemonteerd hebt. Vanwaar deze actie? Ik zou m terugbouwen.
Titel: Re: Kat verwijderd minder vermogen ?
Bericht door: arjenT5R op 23-12-2017 12:30:36
Misschien verbrand ofzo?
Titel: Re: Kat verwijderd minder vermogen ?
Bericht door: Peultje op 23-12-2017 12:35:30
Gunnar rekende voor dat soort kleine dingetjes als een 2e sonde uitschrijven geen geld... ik zal wel weer te veel verwachten zeker?

Het is werkelijk niet meer dan 5 getalletjes van 1 veranderen in 0...
Kan ik even bij je langskomen? Ik worstel al een tijdje met een brandende motormanagementlampje veroorzaakt door de te beperkte capaciteit van de 200 cpsi kat. Als jij het alarm 4801 simpel uit de programmatuur kan schrijven heel graag!
Titel: Re: Kat verwijderd minder vermogen ?
Bericht door: arjenT5R op 23-12-2017 14:29:58
Gunnar rekende voor dat soort kleine dingetjes als een 2e sonde uitschrijven geen geld... ik zal wel weer te veel verwachten zeker?

Het is werkelijk niet meer dan 5 getalletjes van 1 veranderen in 0...
Kan ik even bij je langskomen? Ik worstel al een tijdje met een brandende motormanagementlampje veroorzaakt door de te beperkte capaciteit van de 200 cpsi kat. Als jij het alarm 4801 simpel uit de programmatuur kan schrijven heel graag!

Ja en nee ik zit tot eind feb aan boord ;D

Misschien wil iemand anders je er mee helpen...