Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 4 ... 10

1   Wie ben ik??? / Re: Jankooo stelt zich voorGepost op Vandaag om 00:25

Gestart door Jankooo - Laatste bericht door Jankooo

OK, gelijk maar vraag 1 dan :-)
Dakraampje wilde niet goed open / dicht, bleek links een armpje afgebroken te zijn welke het dakraam vasthoudt en in de rail loopt.
Wrsch niet toevallig lag er nog een intact armpje in de armsteun, zie foto.

dakraam rail:


armpje afgebroken:


reserve armpje, intact:


Het lukte me niet uit te vogelen hoe ik dit intacte armpje nu in de rail geplaatst krijg zonder hele dakraam geleding te moeten demonteren (hemel eruit, veel werk, enz).

- Heeft iemand tips of ervaring hoe deze in de rail te monteren?
- En zo niet, iemand tips of ervaring met hele dakraam + geleding van binnenuit demonteren? (lijkt me een rotklus...  :( )

2   Wie ben ik??? / Re: Jankooo stelt zich voorGepost op Gisteren om 23:50

Gestart door Jankooo - Laatste bericht door volvobug

Welkom hier, je hebt al een beste voorgeschiedenis voor dit forum.  :D Duidelijk ook nu waarom SnoobyDoo ineens weer een R zoekt.

Ennuh, kom maar op met die vragen!

Gestart door arjen850 - Laatste bericht door arjen850

Zo, vanmiddag is de rode R weer gekeurd. Blijft leuk dat zelfs na 24 jaar er meerdere mensen en keurmeesters om de auto staan, alle verhalen van "vroeger" te horen. Zoals: vroeger kende ik iemand die er ook 1 had enz. Ook is het toch leuk om complimenten op je auto te krijgen. Afijn, lang verhaal kort, foutloos door dr APK, 10 met een griffel ;D dus, per direct in de verzekering en belasting, en we rijden er weer mee :D

Dat betekend dat de S90 na 8000 KM weer op stal staat. In die 8000KM is er net geen liter olie gebruikt, en heeft hij mij 1 maal laten schrikken met een waarschuwing voor het koelwater. (9 van de 10 keer is dat de koppakking van deze 3 liter motoren) maar gelukkig zweette hij wat op de bovenste koelslang, dus dat was snel opgelost.
Beetje dorstig, maar heerlijk mee gereden.

Nog even laatste plaatje :DNu weer een half jaar kletsen over de rode :angel:

4   Wie ben ik??? / Jankooo stelt zich voorGepost op Gisteren om 22:05

Gestart door Jankooo - Laatste bericht door Jankooo

Na inmiddels 6 jaar Volvo te rijden en gebuik te maken van alle kennis op dit forum, hoogste tijd me eens voor te stellen!
Ik ben Janko, 40 jaar, heb 3 kinderen, woon in Groningen, werk als internationaal project leider en heb van jongs af aan al wat met auto's.
Van al m'n auto's altijd zo veel mogelijk zelf het onderhoud en de niet al te ingewikkelde reparaties gedaan.
De lol voor mij was en is om uiteidelijk voor weinig geld toch wat leuks te rijden!

Eerste Volvo was een zwarte V70 classic TDI waar ik jarenlang met veel plezier in heb gereden.


Anderhalf jaar geleden kwam ik dezelfde auto (weer zwart, weer TDI) tegen maar met een stuk minder kilometers en met een leuke chip erin :-)
Ook veel plezier van gehad en elke keer weer genieten van hoe dat koppel erin knalde!


Inmiddels moet er meer aan versleuteld worden dan z'n dagwaarde is, dus is het tijd voor een volgende.
Met de extra fijnstofheffing, vond ik dit ook wel een geschikt moment om na plm 15 jaar van diesel naar g3 over te stappen.
En de V70 is fantastisch, maar stiekem vond ik de 850 altijd al net iets mooier.

En zo geschiede: gisteren overgenomen van SnoobyDoo en dus nu helemaal van mij: Volvo 850 T5-R uit 1995, op g3, automaat, DOP.


En ja, van dat gevoel en geluid word ik erg blij :-)


Ik hoop er veel plezeir aan te beleven, er zijn genoeg dingen aan te doen en met 578dkm verwacht ik ook geen onderhoudsarme auto.
Wees gewaarschuwd, ik ga hier komende tijd waarschijnlijk veel vragen stellen om te zorgen dat deze bolide de aandacht krijgt die nodig is!

Gestart door Bab00n - Laatste bericht door Sbv

NIet toevallig bij een van de grote gekleurde connectoren onder dashbord wat losgehaald ? daar zit ook de kabelboom richting de portieren aangesloten

Gestart door Bab00n - Laatste bericht door Bab00n

De ramen gaan allemaal elektrisch hier moet je je probleem ook in zoeken, tenzij het mechanisch is. Raam niet vast in mechanisme/houder etc.

Het vreemde is dat ik gisteren geen probleem had met de ramen (alle ramen) en gezien het feit dat ik wel de raammotor hoor is er niets met een zekering oid. vandaar mijn vraag: kan het zijn dat ik onder het schutboard iets heb losgewrikt? Ik weet dat de kabels voor het raam links onder lopen maar daar ben ik niet geweest. Was in in de buurt van het gaspedaal (balgje controleren). Lijkt wel of de moter van het raammechaniek de aandrijving mist!

Morgen maar even verder kijken door het deurpaneel los te wrikken.... bedankt voor je bijdrage, We moeten toch ergens beginnen lijkt me

Gestart door Barracuda_82 - Laatste bericht door volvobug

Haha die koekjes zijn cool! Attente klant  :)

Gestart door Barracuda_82 - Laatste bericht door Barracuda_82

Ik was dit blog kwijtgeraakt ergens in januari. Heerlijk als je dan even drie maanden in een keer kunt bijlezen. ;D

Haha cool :-)

De afgelopen dagen ben ik druk geweest met deze mooie berlingo. De bus van mijn tegenoverbuurman. Hij had een doorgezakte achteras. Deze heb ik voor hem vervangen. En alle remslangen, leidingen, dempers, rubbers, etc, etc. Dat ding is nu beter dan toen ie uit de fabriek kwam. Aan de achterkant in ieder geval:En straks kwam ineens de klant van afgelopen zaterdag langs met een verrassing omdat ie zo blij was met de uitlaat die ik voor hem gemaakt heb. Koekjes in de vorm van mijn logo!

Gestart door Bab00n - Laatste bericht door RoelNL

De ramen gaan allemaal elektrisch hier moet je je probleem ook in zoeken, tenzij het mechanisch is. Raam niet vast in mechanisme/houder etc.

Gestart door Bab00n - Laatste bericht door Bab00n

Na 2 850 overgestapt naar een V70 classic '98.... volle tevredenheid op wat kleine dingen na. Thermostaat vervangen, temp. sensor vervangen, remklauwen voor, verse olie etc. Gisteren bezig geweest met de CC die niet werkt, zelfs geen melding dat ie aan stond dus dan maar ff kijken wat het probleem kan zijn. Is dus een draadje in de richting aanwijzer ( waar de CC opzit) die in tweeën ligt maar zo kort daat ik geen speling heb om deze aan elkaar te krijgen.
Boel weer in elkaar gezet en hield zelfs geen schroef over! :eusa_clap:
Vanmiddag na het werk de auto gestart en vanwege de hoge temperatuur in de auto wil ik de raampjes open gooien maar ..... alleen het motortje hoor je en dat is alles. geen enkele raam open te krijgen dus ook niet van de passagierskant of achter.

Waar moet ik dit zoeken? Kan het zijn dat deze via vacuümslangetjes werken en dat ik die per ongeluk heb geraakt toen ik bij het stuurkolom en  boven de pedalen bezig was?

Graag hoor ik van jullie
Pagina's: [1] 2 3 4 ... 10