Recente berichten

Pagina's: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8 9 10

51   Webdagboek (BLOG) / Re: Bad Decision Works - V70R + 245Gepost op Gisteren om 09:21

Gestart door Barracuda_82 - Laatste bericht door Miyel

Of te pulsen. Of zelfs punt voor punt. Om zo de inbreng van hitte te minimaliseren. Dat is trouwens óók een reden dat ik nu een andere MIG machine wil kopen. En daarnaast wil ik ook graag alu kunnen lassen, dus als ik dan een apparaat zoek die dat ook kan ben ik helemaal blij.

Je bedoelt een TIG? Met pulse en AC functie? Ja, da's wel de ultieme combi.
Zelf heb ik ooit een Kemppi MinarcTig gekocht, goed en fancy apparaat, vooral klein.. maar zonder die functies. Gebruik ik toch niet.

Verder allemaal waar wat je zegt, ook ik heb last van gespetter daar waar je de achterkant niet schoon krijgt. Eigenlijk is het allemaal ruk, want je poetst het kaal en last het dicht... En dan... Kun je er niet meer bij, dus je krijgt er ook niets meer op kwa coating of vet. Dat stoort mij nogal, maar ja.. beter als roest.

Een MIG apparaat voor erbij is ideaal, zou ik ook graag willen. Maar wel voor als tweede optie waar TIG niet kan. Sommigen zweren bij MIG hoog en laag maar die kennen TIG naar mijn mening niet.

Gestart door Miyel - Laatste bericht door KIM

Respect hoor! Mooi laswerk.

Gestart door san - Laatste bericht door KIM

Zonde...
Balen zeg.

54   Webdagboek (BLOG) / Re: Bad Decision Works - V70R + 245Gepost op Gisteren om 08:25

Gestart door Barracuda_82 - Laatste bericht door Barracuda_82

Met TIG aan de auto lassen gaat best, ben ik de laatste dagen aan het doen. Zal mijn blog eens moeten updaten met foto's.

Ow, dat kan ook zeker, maar inderdaad moet je materiaal helemaal 100% schoon zijn én je moet uit de wind zitten (of je gasflow superhoog zetten). Maar in dit geval heb ik te maken met dubbel plaatwerk waar vettigheid (dinitrol) en vuil tussen zit. Daar kom ik nooit bij om schoon te maken. Zodra de laspoel heet genoeg wordt trekt ie die troep in de las en spettert het zó hard dat ik binnen twee kleine pogingen én m'n broek in de fik had én m'n dure pyrex cup sneuvelde door de hete spetters.

Citaat
Verbaasde mij ook dat je een paar dagen terug Zincor noemde om met TIG te gaan lassen; heb hier ook een stuk plaatwerk staan om op te oefenen; dat slaat aan de achterkant wit uit, komen allemaal witte vellen aan te hangen. Schijnt nogal giftig te zijn.

Klopt ja. Ik maak het nooit schoon vantevoren, want ik wil zo veel mogelijk van de zinklaag in tact houden om het metaal te blijven beschermen. Maar ik zet wel altijd de afzuiging zo dicht mogelijk op mijn werkstuk en probeer met mijn laskap uit de rook te blijven die er af komt. Helaas past mijn nieuwe gasmasker niet in mijn helm, anders zou ik die ook op doen. Misschien over een tijdje maar eens gaan shoppen voor een verse lucht systeem voor op mijn Optrel helm.

Citaat
Pas als je de zink er af poetst tot op kaal staal dan kun je het lassen. Doe ik overigens op 30A voor 1mm staal, hoger vallen de gaten er al snel in en lager blijf je te lang op één plek hangen om het staal te vloeien (Veel tijd op zelfde plek is veel warmte inbreng).

Ligt natuurlijk aan het soort las wat je maakt (stuik, hoek, etc), maar ik probeer over het algemeen wat heter en sneller te lassen. Of te pulsen. Of zelfs punt voor punt. Om zo de inbreng van hitte te minimaliseren. Dat is trouwens óók een reden dat ik nu een andere MIG machine wil kopen. En daarnaast wil ik ook graag alu kunnen lassen, dus als ik dan een apparaat zoek die dat ook kan ben ik helemaal blij.

55   Algemeen / Re: Weer apk gekeurd voor een jaar!!Gepost op Gisteren om 01:00

Gestart door hertog850 - Laatste bericht door jellejas

Wagen naar de apk gestuurd terwijl ik wist dat hij afgekeurd zou worden. Was inderdaad zo, 3 van de 4 banden moesten vervangen worden maar verder was alles tip top in orde. Nieuwe velgen heb ik al, moeten alleen verbreed worden en banden op. Ga hem voor nu op winterbanden zetten en dan later een keer wisselen. Heel stiekem ben ik best wel trots dat de rest gewoon goed is.

Gestart door san - Laatste bericht door Snellebaksteen

Pfff wat een lelijke deuk.

57   Webdagboek (BLOG) / Re: 855 R 609 854 R 427 855 20v 604Gepost op Gisteren om 00:21

Gestart door ron paul - Laatste bericht door ron paul

20v: tweede flesje Leaklock bij dezelfde olie gedaan, lekkende krukaskeerring was 5000 km verholpen, echter lekte weer laatste tijd.
Uitlijnen heeft niet veel geholpen tegen de sterke neiging van de auto om in doordraaiende bochten naar rechts zoals op een klaverblad, stevig terug naar links naar buitenkant bocht te duwen. Rubbers etcetera bovenaan veerpoot gaar? Of zit het in de oude en waarschijnlijk gare schokdempers zelf?

854 R: een groene benzineinjector blijft open staan, waardoor waarschijnlijk de motor de laatste maand te rijk liep.
Vet rechtsvoor bij veerpoot/distrubutie/ophanging blijkt een nieuwe ashoes te zijn die voor driekwart gedraaid is tussen beide bevestigingen: hoe is dat mogelijk???

855 R: nadat er kennelijk mensen zijn die zich aangevallen voelen tot in het diepst van hun wezen: ik heb al tig keer gezegd, recent zelfs, dat ik op aanraden van Rob vorig jaar in juni en Arjen eerst afwacht wat 4.4 inbouw aan info oplevert met betrekking tot het olieverbruik van 1 liter op 500 km; een verbruik dat vanuit nagenoeg niks ineens piekte op deze eenzame hoogte en op dit plateau blijft sinds het punt in de tijd waarop installatie van nieuwe 18T plaatsvond.
Ontevreden met een dergelijk olieverbruik mag een mens wel zijn zou ik zeggen.
Zwart maken van mijn achterbumper gebeurt inderdaad stationair draaiend met warme motor.
Ik ben benieuwd wat het loggen kan gaan opleveren, maar eerst dient de 854 rijdbaar te zijn en de 20v mag op voor de apk binnenkort.
Voor feminien gekonkel heb ik verder geen tijd, voor autopoetsen helaas ook niet.
Wel serieus leuk om te horen na een jaar is dat de eerste cartridge die ik vorig jaar tussen maart en juni in de 855 R hebt gehad, prima functioneert in een ander huis in een andere auto, waarschijnlijk Volvo?
Ik hoop dat het dit jaar nog gaat lukken om 4.4 erin te krijgen en sine mora uit te vissen wat de oorzaak is.

Gestart door san - Laatste bericht door rpakuypers

Tering zeg, eigen foutje of foutje bedankt van een ander? Balen zeg... :(

Foutje van de doos ...............

Groet,
Roger.

59   Off Topic Algemeen / Re: Waar heb je je vandaag aan geërgerd?Gepost op 18-09-2019 23:59:54

Gestart door san - Laatste bericht door volvobugTering zeg, eigen foutje of foutje bedankt van een ander? Balen zeg... :(

60   Off Topic Algemeen / Re: Waar heb je je vandaag aan geërgerd?Gepost op 18-09-2019 23:56:33

Gestart door san - Laatste bericht door rpakuypers

Mijn vaders S70 is vandaag geraakt door een suffe doos in een SUV ............. grote kans dat hij zijn genadeklap heeft gehad.Groet,
Roger
Pagina's: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8 9 10