Auteur Topic: Turbo en DP te vervangen zonder brug??  (gelezen 17244 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Wout309t

  • Lid 1000+
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 2312
Turbo en DP te vervangen zonder brug??
« Gepost op: 28-12-2006 13:26:43 »
Omdat ik deze beide onderdelen ga vervangen voor 'iets groters', zou ik graag willen weten of dit te doen is zonder brug?
Ik ben een goede sleutelaar, maar ik kan de auto alleen een beetje opkrikken. Is het dan te doen zonder een bruggetje, en hoeveel tijd kost het ongeveer?

Dank,
Wouter
2011 V70 2.0T R-Design MT

elianmars

  • V70 T5 + C70 T5
  • Polar lid
  • Lid 1000+
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 33701
  • Geslacht: Man
  • V70 T5 '05 + C70 T5 convertible '00
Re: Turbo en DP te vervangen zonder brug??
« Reactie #1 Gepost op: 28-12-2006 13:30:28 »
Staat allemaal al op het forum vermeld, hoor.

Maar het is wel te doen. Heb het zelf ook gedaan, namelijk  ;)

Ik heb het in etappes gedaan en op m'n gemakje. Maar het moet zeker in een dag wel te doen zijn, als alles goed los te krijgen is (bij mij brak een draadeind van de oude turbo af).

Vertigo

  • Jens a.k.a. Opperspotter
  • Lid 1000+
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 4246
  • Geslacht: Man
  • GT-line dci, ex-V70N 2.5D, ex-Volvo 850 R-Design
Re: Turbo en DP te vervangen zonder brug??
« Reactie #2 Gepost op: 28-12-2006 15:54:00 »
Laatst met Hugo (The V70R Driver)samen de 3" DP onder zijn V70R AWD vandaan gehaald. Zonder AWD is die DP er zo onderuit, als alles tenminste een beetje los te krijgen is.

Ik zou zelf dat klusje niet zonder brug willen doen, maar het zou moeten lukken als de auto wat omhoog staat.

Johann

  • Weledeleheer...
  • Lid 1000+
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 11386
  • Geslacht: Man
    • 850RS
Re: Turbo en DP te vervangen zonder brug??
« Reactie #3 Gepost op: 28-12-2006 15:59:27 »
Met twee bokjes is het prima te doen. Het "op de grond" werken moet je van houden maar als dit geen probleem is dan is het zelfs iets makkelijker dan met een brug.

Lindert Bogers

  • Lid 500+
  • ****
  • Offline Offline
  • Berichten: 988
  • Geslacht: Man
  • BPC
    • bogersperformancecenter
Re: Turbo en DP te vervangen zonder brug??
« Reactie #4 Gepost op: 28-12-2006 17:59:49 »
Ik heb laatst de motor van mij renault 19 16 v vervangen zonder brug, ik haalde alles los aan de onderkant door de auto op 2 goede BETA bokken te zetten staat tie een cm of 30 van de grond, je kan er dan perfect onder liggen.Motor heb ik er uiteraard uitgehaald door middel van een motor takkel.

Wout309t

  • Lid 1000+
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 2312
Re: Turbo en DP te vervangen zonder brug??
« Reactie #5 Gepost op: 28-12-2006 23:48:05 »
Motorwissel is in de regel (vind ik) makkelijker dan rotzooien in de buurt van de turbo.
Meestal schroef ik het subframe los, dan kan je de auto er vanaf takelen....

Ben geen fan van op mijn rug sleutelen, maar het zal wel moeten, dus dan gebeurt het ook.

Is het aanpassen van een downpipeflens van recht naar schuin veel werk trouwens?? Zijn allebei vlakke flenzen, dus moet niet al te moeilijk zijn toch?
2011 V70 2.0T R-Design MT

Eugene

  • Going fast on a budget
  • Lid 1000+
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 10058
  • Geslacht: Man
  • S60 T5
Re: Turbo en DP te vervangen zonder brug??
« Reactie #6 Gepost op: 29-12-2006 14:05:00 »
de schuine flens is groter dan de rechte. 3" v.s 2.75" dacht ik, dus je hebt een andere flens nodig.

If it's not blown, it sucks...

Johann

  • Weledeleheer...
  • Lid 1000+
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 11386
  • Geslacht: Man
    • 850RS
Re: Turbo en DP te vervangen zonder brug??
« Reactie #7 Gepost op: 29-12-2006 15:38:34 »
De hoek waaronder de pijp vanaf het subframe komt is totaal anders..

Wout309t

  • Lid 1000+
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 2312
Re: Turbo en DP te vervangen zonder brug??
« Reactie #8 Gepost op: 29-12-2006 19:37:49 »
Ok, de flens kan ik wel laten lasersnijden dan. Maar is de dp dus wel gewoon aan te passen met behulp van wat 3" buis en wat lasbochten?
2011 V70 2.0T R-Design MT

Johann

  • Weledeleheer...
  • Lid 1000+
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 11386
  • Geslacht: Man
    • 850RS
Re: Turbo en DP te vervangen zonder brug??
« Reactie #9 Gepost op: 29-12-2006 19:40:37 »
Ok, de flens kan ik wel laten lasersnijden dan. Maar is de dp dus wel gewoon aan te passen met behulp van wat 3" buis en wat lasbochten?

Flens moet op de draaibank omdat er een kamer in zit, riggel op de turbo.

Welke DP wil je aanpassen dan? Standaard?

M a r c

  • Forumsponsor
  • Lid 1000+
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 11424
  • Geslacht: Man
  • Broemmmmm
Re: Turbo en DP te vervangen zonder brug??
« Reactie #10 Gepost op: 29-12-2006 20:05:00 »
Ik neem aan dat je weet dat de software ook verandert zal moeten worden als je voor een andere setup gaat?
Vragen?  Geen PB, maar graag mailen naar:

info@europeantuning.nl

Wout309t

  • Lid 1000+
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 2312
Re: Turbo en DP te vervangen zonder brug??
« Reactie #11 Gepost op: 30-12-2006 09:19:33 »
Citaat
Ik neem aan dat je weet dat de software ook verandert zal moeten worden als je voor een andere setup gaat?

Nee, dat wist ik niet..... :angel:  ???
Ik moet sowieso eerst nog een betere IC scoren en grotere injectoren voor ik de boel ga monteren en vervolgens remappen.

Ik heb een Ferrita 3" DP gekocht, maar die is voor de originele turbo.
Als ik het zo lees kan ik beter zelf een downpipe maken en die Ferrita verkopen....
Maak ik gelijk een paar kopietjes.... ;D
2011 V70 2.0T R-Design MT

Ludo

  • Lid 1000+
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 16884
Re: Turbo en DP te vervangen zonder brug??
« Reactie #12 Gepost op: 30-12-2006 12:12:11 »

Ik heb een Ferrita 3" DP gekocht, maar die is voor de originele turbo.
Als ik het zo lees kan ik beter zelf een downpipe maken en die Ferrita verkopen.... 

zet daar toch gewoon een andere flens op, heb ik ook laten doen.
even meten, passen en lassen, was zo gepiept...

Wout309t

  • Lid 1000+
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 2312
Re: Turbo en DP te vervangen zonder brug??
« Reactie #13 Gepost op: 30-12-2006 17:35:28 »
Citaat
De hoek waaronder de pijp vanaf het subframe komt is totaal anders..


en

Citaat
zet daar toch gewoon een andere flens op, heb ik ook laten doen.
even meten, passen en lassen, was zo gepiept...

spreken elkaar wat tegen.... :eusa_think:
2011 V70 2.0T R-Design MT

Ludo

  • Lid 1000+
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 16884
Re: Turbo en DP te vervangen zonder brug??
« Reactie #14 Gepost op: 30-12-2006 17:54:14 »
maakt dat wat uit dan?.
het gaat toch om het functionele.