Auteur Topic: Lampje vervangen in "infoknop" hoe??  (gelezen 36438 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

tijzio

  • 850 T-5R(ed) '94
  • Lid 100+
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 103
  • Volvo
Re: Lampje vervangen in "infoknop" hoe??
« Reactie #15 Gepost op: 02-08-2006 11:18:41 »
De manier van mehn is op zich ook niet verkeerd. Wist niet dat het zo kon. Neem aan dat je die kleine lampjes dan ook bij de dealer kan kopen.

Naar mijn weten kan dat niet. Lampje zit er gewoon vast in. Is normaal gesproken niet uit elkaar te halen. Erg onhandig. Ik heb gewoon maar nieuwe info schakelaar gekocht. Het is gewoon irritant als iets niet werkt.

Wat kostte die (nieuw of gebruikt)?

In mijn C70 zijn deze knop en die van de dakbediening veel gebruikt = 'rafelig', ik wil nieuwe knoppen...

Gewoon nieuwe kopen dan, want zoveel kosten ze niet. Heb helaas de rekeningen hier niet bij de hand, maar is tientjes werk. Dacht rond 3 tientjes. Het ziet er wel weer strak uit dan.

tijzio

  • 850 T-5R(ed) '94
  • Lid 100+
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 103
  • Volvo
Re: Lampje vervangen in "infoknop" hoe??
« Reactie #16 Gepost op: 02-08-2006 11:20:12 »
Ik heb gewoon maar nieuwe info schakelaar gekocht. Het is gewoon irritant als iets niet werkt.


::)

Dat was ook het advies van mijn dealer. Dacht het niet!

Een leerling in het magazijn kon het onderdeelnummer van het lampje niet vinden in VADIS en dus moest ik maar een nieuwe schakelaar kopen. Zie elders op dit forum het verhaal hierover met het kwijtraken van het veertje uit de schakelaar.

Ok. Voor de volgende keer is het wel handig. Misschien kun je het onderdeelnr van dat lampje nog vinden en in dit topic plaatsen. Heb thuis nog wel een paar schakelaars liggen dan, die ik dan kan repareren.

AppieV70RAWD

  • Lid 10+
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 13
  • Geslacht: Man
  • Sponsered by: www.bandenenautoserviceassen.nl
    • Banden en Autoservice Assen
Re: Lampje vervangen in "infoknop" hoe??
« Reactie #17 Gepost op: 02-08-2006 13:50:05 »
Citaat
Echter is dit niet van buiten af te vervangen en moet je de schakelaar open maken.

Is dat een kwestie van de grijze voorzijde van het schakelaarhuis los wippen of moet de draaiknop eerst verwijderd worden?


Citaat
Gewoon nieuwe kopen dan, want zoveel kosten ze niet. Heb helaas de rekeningen hier niet bij de hand, maar is tientjes werk. Dacht rond 3 tientjes.

Hmm, ik vind zo rond de € 30,= toch wel een stevige prijs  :o voor een “lampje”  :P


Citaat
Ok. Voor de volgende keer is het wel handig. Misschien kun je het onderdeelnr van dat lampje nog vinden en in dit topic plaatsen

Op mijn factuur staat het volgende nummer, 9148906 GLOEILAMP € 4,95 (ex BTW)  “over dure lamppjes gesproken… :P…..”


Grt.

Albert
Hooby mogelijk gemaakt door: www.bandenenautoserviceassen.nl

mehn

  • Inspector Columba
  • Global Moderator
  • Lid 1000+
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 17919
  • Geslacht: Man
  • 855R 609 MT + V70 D5 AWD 452 AT6
    • Maikel's Volvo
Re: Lampje vervangen in "infoknop" hoe??
« Reactie #18 Gepost op: 02-08-2006 13:55:25 »
Is dat een kwestie van de grijze voorzijde van het schakelaarhuis los wippen of moet de draaiknop eerst verwijderd worden?

De voorkant eraf halen door aan de zijkant mbv een kleine schroevendraaier de voorkant omhoog te wippen.
Het draaimechanisme zit aan de voorkant vast.

R: Ferrita - PLX - Koni - Intrax - Android 4.4 Kit Kat
V70 D5 AWD:

mehn

  • Inspector Columba
  • Global Moderator
  • Lid 1000+
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 17919
  • Geslacht: Man
  • 855R 609 MT + V70 D5 AWD 452 AT6
    • Maikel's Volvo
Re: Lampje vervangen in "infoknop" hoe??
« Reactie #19 Gepost op: 02-08-2006 13:57:35 »
Op mijn factuur staat het volgende nummer, 9148906 GLOEILAMP € 4,95 (ex BTW)  “over dure lamppjes gesproken… :P…..”

Het nummer van het lange lampje is volgens mij 9148960, maar ik zal het nog eens nakijken. Van het korte lampje heb ik geen nummer omdat dat volgens de dealer lniet los te krijgen was. ::)

R: Ferrita - PLX - Koni - Intrax - Android 4.4 Kit Kat
V70 D5 AWD:

AppieV70RAWD

  • Lid 10+
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 13
  • Geslacht: Man
  • Sponsered by: www.bandenenautoserviceassen.nl
    • Banden en Autoservice Assen
Re: Lampje vervangen in "infoknop" hoe??
« Reactie #20 Gepost op: 02-08-2006 15:14:31 »
Citaat
Om het lampje te wisselen moet je bij de 850 de schakelaar openen. Het lampje zit dan echter achter een wit kunststof plaatje zodat je het er niet zomaar uit kunt "draaien".
Je kunt dan 2 dingen doen;
1. óf je soldeert de printplaat los, vervangt het lampje en soldeert de printplaat weer vast 
2. óf je snijdt met een scherp mes een hoekje van het kunststof plaatje weg en dan kun je zo bij het lampje 


Oké,

Methode 2 gebruikt, eerst schakelaar uit elkaar gehaald,




Na het verwijderen van een hoekje wit kunststof (zoals beschreven door Mehn) van de achterzijde van de print het nieuwe gloeilampje, voorzichtig, uit de “lange houder” gehaald en in de korte houder geplaatst, ’t hele spul weer gemonteerd en whalla, we hebben weer licht in de infoknop!

Bedankt voor de tip!


Grt,

Albert
Hooby mogelijk gemaakt door: www.bandenenautoserviceassen.nl

mehn

  • Inspector Columba
  • Global Moderator
  • Lid 1000+
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 17919
  • Geslacht: Man
  • 855R 609 MT + V70 D5 AWD 452 AT6
    • Maikel's Volvo
Re: Lampje vervangen in "infoknop" hoe??
« Reactie #21 Gepost op: 02-08-2006 15:22:43 »
Kijk, die foto's was ik vergeten te maken bij mijn operatie  ;D

R: Ferrita - PLX - Koni - Intrax - Android 4.4 Kit Kat
V70 D5 AWD:

VolvoSpecialist

  • Lid 500+
  • ****
  • Offline Offline
  • Berichten: 501
  • Volvo ...
Re: Lampje vervangen in "infoknop" hoe??
« Reactie #22 Gepost op: 02-08-2006 23:05:03 »
Nummer van het lange lampje 9148906
Nummer van het korte lampje 9148908   ;D ;D
Meten is weten........ als je weet wat je meet.

Racingbrick

  • XC90 V8 Exec, ML 270CDi aut , Sprinter 213 aut.
  • Lid 1000+
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1456
  • Geslacht: Man
Re: Computer V70 classic
« Reactie #23 Gepost op: 15-01-2007 13:41:06 »
Even over lampjes nog, in de licht schakelaar van een 850 kan een korte of een lange fitting zitten van dat vreemde lampjes met witte voet..
Er zou ooit een terugroep actie zijn geweest ivm het korte lampje, ( pff) bij mij zat er trouwens een lange fitting aan het lampje.
En inderdaad, al die schakelaar lampjes zijn schandalig duur... Volvo heeft daar vele malen meer marge op als op een auto denk ik.


Mod's edit: quote verwijderd
« Laatst bewerkt op: 17-01-2007 12:11:38 door thuur »

kyro

  • Gast
Re: Lampje vervangen in "infoknop" hoe??
« Reactie #24 Gepost op: 17-01-2007 11:53:49 »
hoi,
ook mijn info lampje deed het al tijden niet meer ! na bovenstaande gelezen te hebben heb ik het ook gewaagd ! en kijk aan hij brand weer !!  maar je moet het idd wel voorzichtig uitsnijden. en houd het veertje in het vizier, want die ben je makkelijk zo kwijt. heb gelijk alle lampjes in de schakelaars vervangen. 7 stuks, bij volvo dealer heb ik er 1 euro p/st voor betaald.
« Laatst bewerkt op: 17-01-2007 14:32:35 door kyro »

thuur

  • Thuurbo Fivespoke
  • Global Moderator
  • Lid 1000+
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 24142
  • Geslacht: Man
  • \/olvo'\/7O.T5 \/olvo'85O.T~5
    • thuurbo
Re: Lampje vervangen in "infoknop" hoe??
« Reactie #25 Gepost op: 17-01-2007 22:13:20 »
Hoi,
Ik lees wel eens vaker mee op dit forum, en heb zelf ook een Volvo 850 10v van 1994.
Nu las ik dat jullie het over lampjes hadden, Ik bestel ze altijd bij Conrad Electronics zijn ze 0,51€ per stuk ik gebruik ze altijd en ze gaan jaren mee.
Bestel nummer is :72709111 en bij een bestelling van 20 ,0€ betaal je geen verzendkosten .
Ik hoop dat jullie er wat mee kunnen !!
zondagsrijder
 ;D ;D

Hallo zondagsrijder en bedankt voor je bijdrage :D

Stel jezelf en je auto even voor in het 'Wie ben ik?' board.
Zoals je weet worden foto's erg op prijs gesteld 8)


Gr ;)

frekko

  • Gast
Re: Lampje vervangen in "infoknop" hoe??
« Reactie #26 Gepost op: 07-03-2007 01:38:30 »
ik rijd zelf een c70 cabrio van 2000 en heb ook al een paar schakelaar lampjes vervangen de dealer in almere gaf aan dat van af een bepaald bouwjaar weet niet meer welk er idd geen losse lampjes meer in zitten dus de schakelaar uitbouwen en kijken

de prijs van de lampjes is niet laag maar bij andere merken is het niet veel anders hoor heeft te maken dat de fitting aan het lampje vastzit

gr fred

Frans 50

  • Lid 100+
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 330
  • Geslacht: Man
  • De 850 is exit... we doen het nu met een V70
Re: Lampje vervangen in "infoknop" hoe??
« Reactie #27 Gepost op: 07-03-2007 14:25:12 »
ik rijd zelf een c70 cabrio van 2000 en heb ook al een paar schakelaar lampjes vervangen de dealer in almere gaf aan dat van af een bepaald bouwjaar weet niet meer welk er idd geen losse lampjes meer in zitten dus de schakelaar uitbouwen en kijken

de prijs van de lampjes is niet laag maar bij andere merken is het niet veel anders hoor heeft te maken dat de fitting aan het lampje vastzit

gr fred

Vandaag bij de volvo dealer in Zutphen (Schotpoort) een lampje in houder (lange versie) gehaald..(Tracs)  was schrikken... 5,60 Euro incl. 
Heb het oude houdertje gehouden ga eens kijken of ik zelf iets verzinnen kan. Probeer uit de schat aan informatie te halen welk vermogen er gebuikt wordt in de schakelaars. 
 


Zo vandaag mijn bestelling bij RS componenten ontvangen en prachtige lampjes er bij. Deze zijn voor de schakelaars!
Heb er 10 en kan daar voorlopig wel mee aan de slag.
Bestel nr: 587670 (0,75 euro p/s) Glas diameter 3,0mm met leads van ruim 20mm, 12V, 60MA. 0,72 Watt 
 

frekko

  • Gast
Re: Lampje vervangen in "infoknop" hoe??
« Reactie #28 Gepost op: 14-04-2007 23:44:24 »
Nummer van het lange lampje 9148906
Nummer van het korte lampje 9148908   ;D ;D

dealer kon lampje met korte fitting niet vinden  maar met behulp van deze nrs bleken ze gewoon op voorraad te liggen
dank hiervoor volvospecialist

frekko

  • Gast
Re: Lampje vervangen in "infoknop" hoe??
« Reactie #29 Gepost op: 14-04-2007 23:46:37 »
ik rijd zelf een c70 cabrio van 2000 en heb ook al een paar schakelaar lampjes vervangen de dealer in almere gaf aan dat van af een bepaald bouwjaar weet niet meer welk er idd geen losse lampjes meer in zitten dus de schakelaar uitbouwen en kijken

de prijs van de lampjes is niet laag maar bij andere merken is het niet veel anders hoor heeft te maken dat de fitting aan het lampje vastzit

gr fred

Vandaag bij de volvo dealer in Zutphen (Schotpoort) een lampje in houder (lange versie) gehaald..(Tracs)  was schrikken... 5,60 Euro incl. 
Heb het oude houdertje gehouden ga eens kijken of ik zelf iets verzinnen kan. Probeer uit de schat aan informatie te halen welk vermogen er gebuikt wordt in de schakelaars. 
 


Zo vandaag mijn bestelling bij RS componenten ontvangen en prachtige lampjes er bij. Deze zijn voor de schakelaars!
Heb er 10 en kan daar voorlopig wel mee aan de slag.
Bestel nr: 587670 (0,75 euro p/s) Glas diameter 3,0mm met leads van ruim 20mm, 12V, 60MA. 0,72 Watt 
 

zijn dit ook lampjes met en passende fitting of moet je ze zelf in de fitting solderen ???