Auteur Topic: Lampje vervangen in "infoknop" hoe??  (gelezen 36435 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Frans 50

  • Lid 100+
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 330
  • Geslacht: Man
  • De 850 is exit... we doen het nu met een V70
Re: Lampje vervangen in "infoknop" hoe??
« Reactie #30 Gepost op: 01-05-2007 13:13:19 »
zijn dit ook lampjes met en passende fitting of moet je ze zelf in de fitting solderen ???

De lampjes in de schakelaars zijn soldeerloze, het is daar een kwestie van oude lamphouders her gebruiken en draadjes goed vouwen.

« Laatst bewerkt op: 01-05-2007 13:18:48 door mehn »

robbie409

  • Lid 500+
  • ****
  • Offline Offline
  • Berichten: 554
  • Geslacht: Man
  • Rode 855 R
    • Monsterlijke horloges
Re: Lampje vervangen in "infoknop" hoe??
« Reactie #31 Gepost op: 09-08-2007 01:18:35 »
Wel collega forummers het is gelukt. Ik heb de schakelaar eruitgewipt en open gemaakt en ja hoor daar zat het kleine lampje. Netjes naar de Volvo garage en een nieuw lampje gvraagd. De meneer achter de balie zei dat deze schakelaar nooit werd gerepareerd, maar altijd vervangen. Op mijn vraag wat dan een nieuwe schakelaar moest kosten antwoorde hij eur 32. Mijn antwoord was vervolgens dat ik dan wel ging proberen het lampje te vervangen zei hij weer dat dat kon want hij had de lampjes wel. Op mijn vraag wat de kosten voor dat lampje dan wel waren zei hij dat het kosteloos was. Nou dat vind ik dan wel weer service. (eigenlijk ben ik wel een ontzettende krent om geen eur 32 neer te tellen voor een nieuwe schakelaar). En het is me gelukt door het plaatje achter hetlampje voorzichtig weg te snijden, het oude lampje eruit en het nieuwe erin. Schakelaar in elkaar en aansluiten. Vanavond in het donker even kijken of het werkt, maar ik neem aan van wel.

Ik heb het vanochtend bij de Volvo dealer in Hilversum gedaan. Aan de balie, met een stanleymes van hun ;) Helaas kreeg ik het lampje niet gratis mee :(, maar het was wel leerzaam voor ze.... :D

cas

  • Clublidnr 85011315 SpoOkautO RHD
  • Polar lid
  • Lid 1000+
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 4073
  • Geslacht: Man
  • Geen volvo meer :( nu Audi a4 2006 turbo gechipt
Re: Lampje vervangen in "infoknop" hoe??
« Reactie #32 Gepost op: 11-11-2007 08:52:48 »
waarom niet meteen een Led met een weerstandje?  die dingen overleven je auto.... vorige auto was ook alles Led later ingebouwd...
Soms heb je van die dromen die je wakker houden,  tot je ze uitvoert....

ThomasGLT

  • Lid 100+
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 186
  • Geslacht: Man
Re: Lampje vervangen in "infoknop" hoe??
« Reactie #33 Gepost op: 28-02-2008 13:09:30 »
Ik heb per ongeluk het blauwe rubbertje/hoesje/condoompje wat om sommige lampjes zit kapot gemaakt. Nu schijnt 1 schakelaar akelig lelijk naast die anderen.

Weet iemand of dit ook los te verkrijgen is, en... met welk nummer. Ik kan het nummer namelijk nergens vinden.

BartusKN

  • S60 2.4D 2003
  • Lid 1000+
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1245
  • Geslacht: Man
  • bartuskn.nl
Re: Lampje vervangen in "infoknop" hoe??
« Reactie #34 Gepost op: 28-02-2008 13:32:16 »
Ik heb per ongeluk het blauwe rubbertje/hoesje/condoompje wat om sommige lampjes zit kapot gemaakt. Nu schijnt 1 schakelaar akelig lelijk naast die anderen.

Weet iemand of dit ook los te verkrijgen is, en... met welk nummer. Ik kan het nummer namelijk nergens vinden.

is blauwe lampen verf niets voor jou ?

thuur

  • Thuurbo Fivespoke
  • Global Moderator
  • Lid 1000+
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 24142
  • Geslacht: Man
  • \/olvo'\/7O.T5 \/olvo'85O.T~5
    • thuurbo
Re: Lampje vervangen in "infoknop" hoe??
« Reactie #35 Gepost op: 28-02-2008 14:06:55 »
Kun je het blauwe rubbertje niet lijmen? Zo nauw komt het niet denk ik.


Gr ;)

ThomasGLT

  • Lid 100+
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 186
  • Geslacht: Man
Re: Lampje vervangen in "infoknop" hoe??
« Reactie #36 Gepost op: 28-02-2008 14:08:08 »
Kun je het blauwe rubbertje niet lijmen? Zo nauw komt het niet denk ik.

Nee, het zat vastgeplakt op het lampje, dus ik trok het eraf en het scheurde in stukjes. Heb het inmiddels ook al weggegooit.

@®-

  • Lid 1000+
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 2924
  • Geslacht: Man
  • Volvo S60 in tuinieruitvoering en Volvo XC70N
Re: Lampje vervangen in "infoknop" hoe??
« Reactie #37 Gepost op: 28-02-2008 14:14:34 »
Kun je het blauwe rubbertje niet lijmen? Zo nauw komt het niet denk ik.

Nee, het zat vastgeplakt op het lampje, dus ik trok het eraf en het scheurde in stukjes. Heb het inmiddels ook al weggegooit.
Ik heb dat altijd met rubbertjes  ;D ;D ;D

Je kan die rubbertjes zo halen bij een electronica winkel

ThomasGLT

  • Lid 100+
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 186
  • Geslacht: Man
Re: Lampje vervangen in "infoknop" hoe??
« Reactie #38 Gepost op: 03-03-2008 16:49:50 »
Kun je het blauwe rubbertje niet lijmen? Zo nauw komt het niet denk ik.

Nee, het zat vastgeplakt op het lampje, dus ik trok het eraf en het scheurde in stukjes. Heb het inmiddels ook al weggegooit.
Ik heb dat altijd met rubbertjes  ;D ;D ;D

Je kan die rubbertjes zo halen bij een electronica winkel

Weet je misschien ook welke winkel waar, of een internetwinkel?

taxi1369

  • Lid 10+
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 14
  • Geslacht: Man
Re: Lampje vervangen in "infoknop" hoe??
« Reactie #39 Gepost op: 10-03-2008 19:21:26 »
Van middag 10 min bezig geweest lampje vervangen klusje van niets dus dankzij de tips hier daar voor mijn dank

LeonW

  • Lid 100+
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 311
  • Geslacht: Man
  • S70 2.5 T
Re: Lampje vervangen in "infoknop" hoe??
« Reactie #40 Gepost op: 07-09-2008 12:08:47 »
De Dealer heeft deze lampjes wel liggen de mijn heb ik al vervangen namelijk.
Volvo S70 2.5T

peter259

  • Lid 10+
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 14
  • Geslacht: Man
  • "Wie schrijft die blijft"
Re: Lampje vervangen in "infoknop" hoe??
« Reactie #41 Gepost op: 01-11-2008 14:08:09 »
Nu het topic van een lampje vervangen  toch aan de orde is .... zou iemand iets kunnen uitleggen over uit uitnemen van mijn Sony radio.
 Daarvoor zou ooit een demontagesleuteltje zijn mee geleverd. Die heb dus niet.... Maar de radio moet er wel uit om bij het te vervangen lampje te kunnen komen van de draaiknop van het ecc airco control panel. ( Haynes) of kan dat door het handschoenkastje???
Op de  demontagetekening ziet dat sleuteltje er zeer simpel uit. Die sleutel is niet meer leverbaar.... Kan dat ook  met iets anders ... een plat stukje ijzer... of misschien kan iemand mij zo,n sleuteltje even lenen om na te maken...

Misha

  • VW Passat 2015 "monobrow" 1.4 TSI ACT
  • Lid 1000+
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 10294
  • Geslacht: Man
  • Bezig met typen...
Re: Lampje vervangen in "infoknop" hoe??
« Reactie #42 Gepost op: 01-11-2008 14:24:03 »
Nu het topic van een lampje vervangen  toch aan de orde is .... zou iemand iets kunnen uitleggen over uit uitnemen van mijn Sony radio.
 Daarvoor zou ooit een demontagesleuteltje zijn mee geleverd. Die heb dus niet.... Maar de radio moet er wel uit om bij het te vervangen lampje te kunnen komen van de draaiknop van het ecc airco control panel. ( Haynes) of kan dat door het handschoenkastje???
Op de  demontagetekening ziet dat sleuteltje er zeer simpel uit. Die sleutel is niet meer leverbaar.... Kan dat ook  met iets anders ... een plat stukje ijzer... of misschien kan iemand mij zo,n sleuteltje even lenen om na te maken...

Foto ?
Citaat van: Claudia
Misha snapt het. :azn:
Ja, zie je wel, Misha snapt het ;D

@®-

  • Lid 1000+
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 2924
  • Geslacht: Man
  • Volvo S60 in tuinieruitvoering en Volvo XC70N
Re: Lampje vervangen in "infoknop" hoe??
« Reactie #43 Gepost op: 01-11-2008 14:36:53 »
Nu het topic van een lampje vervangen  toch aan de orde is .... zou iemand iets kunnen uitleggen over uit uitnemen van mijn Sony radio.
 Daarvoor zou ooit een demontagesleuteltje zijn mee geleverd. Die heb dus niet.... Maar de radio moet er wel uit om bij het te vervangen lampje te kunnen komen van de draaiknop van het ecc airco control panel. ( Haynes) of kan dat door het handschoenkastje???
Op de  demontagetekening ziet dat sleuteltje er zeer simpel uit. Die sleutel is niet meer leverbaar.... Kan dat ook  met iets anders ... een plat stukje ijzer... of misschien kan iemand mij zo,n sleuteltje even lenen om na te maken...

Foto ?

Sony's kan je uit je dashboard halen met een voelermaatje.

peter259

  • Lid 10+
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 14
  • Geslacht: Man
  • "Wie schrijft die blijft"
Re: Lampje vervangen in "infoknop" hoe??
« Reactie #44 Gepost op: 03-11-2008 09:48:47 »
 AR..
Sony radio uitnemen met een voelermaatje,  okay.. .ga ik doen.
 Dank voor je advies advies....