Auteur Topic: Poes poes poes ... ROTKAT!  (gelezen 1133 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

©orné

  • Maximaal comfortabel en veilig van A naar B
  • Lid 10+
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 54
  • Geslacht: Man
  • V70 T5 Exclusive AUT
    • V70 en meer...
Poes poes poes ... ROTKAT!
« Gepost op: 27-09-2004 22:29:06 »
Gistermorgen loop ik langs m'n oh zo mooie maar nog steeds niet gepoetste Moosie, schrik ik me daar de blaren op m'n ogen: heeft 'n kat twee haakse bochten op de motorkap genomen!
Waarschijnlijk is-ie op de warme motorkap gaan liggen (er staan keurig afgepaste pootjes vanaf de zijkant richting midden) maar is opgeschrikt door 't één of ander. Zal wel 'n buur-kat zijn geweest, denk ik.
Enfin, er staan dus 3 of 4 forse halen (kat met 4-poot aandrijving?) pontificaal midden op de motorkap, en een "afzakker" van een goeie 30 cm die eindigt boven de koplamp. Grtvrgloeiende, m'n dag is zo wel 'n beetje verziekt. En afgelopen week zat er al 'n paar belangrijke dingen ongehoorlijk tegen.

Nou ja, vanmiddag is 't mooi weer, maar eens vroeg naar huis en oplappen. Misschien toch niet zo gek dat Moosie nog niet gecleand en gepoetst was...
Ik met Commandant 4 en 't handje in de weer, maar wat 'n zooi is dat toch ook. Om te beginnen lijkt 't alsof je zodra 't 'n beetje indroogt enorme krassen staat te maken, en er ontstaan allemaal vieze vlekken van achtergebleven cleaner die nauwelijks weg te krijgen zijn. Zou ik 't te dik gebruiken? ??? Dun opbrengen en poetsen tot de "aanslag" weg is, zegt 't blik.
Nou, uiteindelijk heb ik met wasbenzine de ergste vlekken -die dus gewoon uit cleaner bestaan wat zich op een of andere manier vastzet tot een grauw laagje- verwijderd, en met een schapenwollen schijf op 'n accuboor de grauwsluier die dan nog achterblijft kunnen verwijderen.

Maar ja, fraai is wat anders; de grens tussen strakke spiegeling waar ik heb gepoetst en rommelige, doffe kring daar rondom ziet er niet uit. Jahaa, ik weet dat ik de rest ook nodig moet doen (de lak ziet er van dichtbij slechter uit dan ik had gedacht, 'n echte wasstraat-auto vol krasjes in de lengterichting), maar zo heb ik weinig fiducie in mijn poetscapaciteiten :-\ Ik heb 'n uur over 60x60 cm gedaan...

Oh ja, die kattenkrassen zijn toch helemaal weg! Er is wel iets goed gegaan...
Hoe veilig en comfortabel je aankomt is van belang, niet hoe snel!
Het leven mag dan net een snelweg lijken, mijn leven wil ik er niet op eindigen...