Auteur Topic: Enschede Volsa Oldtimerdag en Singelrit 7 juli 2013  (gelezen 477 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Sixerdude

  • Lid 10+
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 15
  • Geslacht: Man
  • Als het maar vierkant is!
Enschede Volsa Oldtimerdag en Singelrit 7 juli 2013
« Gepost op: 19-01-2013 16:58:57 »


De Volsa Oldtimerdag en Singelrit 7 juli 2013

In tegenstelling tot 2012 is de Volsa Singelrit in 2013 alleen bedoeld voor oldtimers van 25 jaar en ouder. Niet meer alleen voor Volvo's en Saabs, maar voor alle merken. In die zin geen speciale Volvomeeting, maar wel een meeting waar we hopen op een stevige deelname vanuit Volv0850forum en de classic liefhebbers. Vandaar deze oproep.

Voorlopig programma:

We starten de dag met een ontvangst vanaf 09.30 uur op het van Heekplein in Enschede. Alle auto's van 25 jaar of ouder kunnen zich vooraf via http://www.volsa.nl aanmelden om deel te nemen aan het evenement. Op het van Heekplein krijg je een plek aangewezen op basis van land van herkomst van de oldtimer. Zo zullen er verschillende 'themahoeken' ontstaan met Franse, Duitse, Zweedse, Engelse, Amerikaanse enz... auto's. In die themahoeken zullen er kraampjes opgesteld staan die appelleren aan het thema. In de Zweedse hoek moet je dan denken aan bijvoorbeeld Köttbullar en Smörgåsbord, in de Duitse hoek bier en braadworst, in de Japanse hoek iets met sushi en in de Amerikaanse hoek popcorn en hot dogs enzovoort. Deelnemers krijgen ook de gelegenheid speciale onderdelen en auto-gerelateerde spullen te verkopen in een zogenaamde 'kofferbakverkoop'. Dat kan vanuit de kofferbak, maar ook vanaf een kraampje dat door de marktmeesters tegen een kleine vergoeding ter beschikking wordt gesteld.

We zijn nu nog aan het plannen om het evenement te voorzien van leuke attracties en muziek, maar daarover later meer. Het evenement duurt tot uiterlijk 17.00 uur, maar om 15.00 uur kunnen de echte Die Hards op oldtimergebied aansluiten in de Volsa Singelrit, die als jaarlijks terugkerend evenement het sluitstuk van de oldtimerdag gaat vormen. We hopen dat de Volsa Oldtimerdag en Singelrit niet alleen een geweldige happening is voor alle deelnemers die hopelijk uit heel het land gaan aansluiten, maar ook voor de inwoners van Enschede die op hun eigen singel een heel lint aan de meest bijzondere oldtimers voorbij zien trekken. Als de zon schijnt en de klapstoeltjes staan opgesteld, kun je een dik uur genieten van een bonte stoet aan voertuigen!

De organisatie vraagt mogelijke sponsors zich te melden, want voor een aantal onderdelen hebben we nog wel financiering nodig. Het programmaboekje en de flyer die we uit gaan delen op zaterdag in het centrum, bieden daartoe mogelijkheden, maar ook in andere zin bestaan er mogelijkheden op dat gebied. We denken dan met name aan bedrijven uit de auto-motive, maar ook andere branches zijn welkom, mits ze maar aansluiting hebben op het thema.

Aanmelden kan op:
http://www.volsa.nl