Auteur Topic: Bericht van de hostingprovider  (gelezen 805 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Erik

  • V70R / 855 T-5R CY (beide te koop)
  • Lid 10+
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 68
  • Geslacht: Man
Bericht van de hostingprovider
« Gepost op: 29-03-2005 22:36:02 »
Wij zijn al een aantal weken bezig met het voorbereiden van de volgende groeistap. Wij gaan uitbreiden naar vier servers waarbij de configuratie gericht zal zijn op hoge beschikbaarheid (hoge uptime) en hogere snelheid door het verdelen van de rekencapaciteit over de vier servers. Met deze investering hebben wij als doel de uptime naar de 99,99% te brengen.

Door de drukte op onze server heeft u misschien gemerkt dat uw website de afgelopen weken af en toe niet te bereiken is, danwel dat het laden van de website langzaam is. Deze problemen zullen met de nieuwe configuratie, daar waar het onze invloed betreft, verdwijnen. De nieuwe setup zorgt er tevens voor dat er bij uitval van 1 of 2 van de machines de websites gewoon online blijven. Met verdere groei in de toekomst is rekening gehouden doordat het toevoegen van nieuwe machines niet veel lastiger is dan het aansluiten van de kabels.

Bij het nemen van de groeistap worden de taken van onze huidige server naadloos overgenomen door de nieuwe machines (bij elkaar 'cluster' genoemd). Deze cluster wordt naast het huidige systeem geplaatst en kan ook al volledig getest worden alvorens de overstap ingezet wordt. Nadat alle taken zijn overgedragen zal onze huidige server ook toegevoegd worden aan de nieuwe cluster.

De werkzaamheden staan geplanned voor zondag nacht 27 maart, eventueel kan dit uitlopen tot 1 april. Gezien de volledig gescheiden configuratie en installatie van de systemen verwachten we weinig tot geen downtime van de huidige server. Echter bij het moment van overschakelen zal ook door het moeten kopieeren van de meest actuele databases de server een korte periode uit de lucht zijn. Wij zullen dit 's nachts uitvoeren zodat u hier minimaal last van ondervindt. Aangezien gedurende de gehele transfer de oude server onveranderd online zal blijven is het risico bij deze verhuizing nihiel.
« Laatst bewerkt op: 29-03-2005 22:39:47 door Beheerder »