Auteur Topic: [AT] Schakelstandensensor vervangen  (gelezen 40957 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

StefanCJ

  • Lid 1000+
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 5515
  • Geslacht: Man
  • e91 325D (ex: 854,855,S70,C70,V70n)
Re: [AT] Schakelstandensensor vervangen
« Reactie #120 Gepost op: 26-03-2013 20:58:11 »
Die pincet is wel een goede tip trouwens. Handig om te onthouden!

UserID6342

  • Lid 1000+
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 23165
Re: [AT] Schakelstandensensor vervangen
« Reactie #121 Gepost op: 27-03-2013 01:26:54 »
Als je het tooltje niet hebt (kost slechts origineel een tientje dus op dat bedrag maakt dat niet meer uit) kun je het ook gewoon met een schuifmaat doen.  Hoef je niet bij moeders in de make-up doos voor der pincet ;D ;D

SanMercury

  • Lid 10+
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 60
  • V70 TDI aut | S70 TDI | S40 G3 | 740 TIC | 440 2.0
Re: [AT] Schakelstandensensor vervangen
« Reactie #122 Gepost op: 25-06-2014 13:13:25 »
Ga dit weekend m'n PNP switch ook maar vervangen; de achteruitrijlichten branden niet altijd of flikkeren. Verder rijdt ie prima.

Nu heb ik niet de beschikking van zo'n handige tool, maar ik lees dat een pincet of schuifmaat ook werkt. Begrijp alleen niet helemaal hoe dit dan in de praktijk wordt gebracht. Kan iemand dat aan mij vertellen?  ;D

UserID6342

  • Lid 1000+
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 23165
Re: [AT] Schakelstandensensor vervangen
« Reactie #123 Gepost op: 25-06-2014 13:33:22 »
Op de buitenkant van de PnP switch staat een markering, het asje moet hierin in lijn mee liggen (vandaar die tool en/of pincet of schuifmaat).  Wanneer dit asje precies in lijn ligt staat de PnP goed afgesteld.

trimix

  • Lid 100+
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 132
  • Geslacht: Man
Re: [AT] Schakelstandensensor vervangen
« Reactie #124 Gepost op: 07-01-2016 08:16:49 »
kan iemand hier nog enkele foto s uploaden van de werkwijzen ?  de mijne heeft ook kuren af en toe    heb al eens zitten kijken hoe die schakelaar eraf moet maar kom er geen wijs uit

tgev

  • Lid 10+
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 11
Re: [AT] Schakelstandensensor vervangen
« Reactie #125 Gepost op: 21-03-2016 23:49:41 »
Voor de stekker heb ik het plastic omhulsel verwijderd waar de draden binnenkomen in de stekker. daarna een beetje met een schroevendraaier ertussen en ondertussen met een pincet dat blauwe klemmetje wegdrukken. Binnen enkele minuten was hij uit elkaar..

Verder had ik niet de beschikking over het afstelgereedschap. Echter stond hier ergens een link hoe je hem zelf kan uitlijnen (Engelse website). Dat werkte perfect.


tgev

  • Lid 10+
  • **
  • Offline Offline
  • Berichten: 11
Re: [AT] Schakelstandensensor vervangen
« Reactie #126 Gepost op: 21-03-2016 23:52:50 »

RoelvanHoof

  • Taal is een krachtig instrument, wees er zuinig op!
  • Lid 100+
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 115
  • Geslacht: Man
Re: [AT] Schakelstandensensor vervangen
« Reactie #127 Gepost op: 19-12-2018 10:27:01 »
Goedendag,

Ik heb de schakelstanden sensor vervanngen en m'n 850 doet het weer okee.
Nu nog de ODB resetten, want de foutcode 3-1-3 en 3-2-2 blijft er maar inhangen.....
Instructies gevolgd, maar lkrijg de codes er niet uit.

WIE heeft een (aanvulldende) TIP ??

Alvast bedankt, gr Roel
Blije rijder 850 Gle, 10 klep 1994 410 dkm

de Boeing

  • Lid 1000+
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1069
  • 855R AUT Lpi
Re: [AT] Schakelstandensensor vervangen
« Reactie #128 Gepost op: 19-12-2018 10:42:50 »
Goedendag,

Ik heb de schakelstanden sensor vervanngen en m'n 850 doet het weer okee.
Nu nog de ODB resetten, want de foutcode 3-1-3 en 3-2-2 blijft er maar inhangen.....
Instructies gevolgd, maar lkrijg de codes er niet uit.

WIE heeft een (aanvulldende) TIP ??

Alvast bedankt, gr Roel

Gereset met led? lukte bij mijn ook niet altijd even goed. Heb nu zo een china delphi, deze werkt wel heel makkelijk (wel nog niet gebruikt om automaat te resetten)

RoelvanHoof

  • Taal is een krachtig instrument, wees er zuinig op!
  • Lid 100+
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 115
  • Geslacht: Man
Re: [AT] Schakelstandensensor vervangen
« Reactie #129 Gepost op: 19-12-2018 10:51:15 »
Gereset met led? lukte bij mijn ook niet altijd even goed. Heb nu zo een china delphi, deze werkt wel heel makkelijk (wel nog niet gebruikt om automaat te resetten)
Gereset met led. Wat is dat? Ik heb een ODB 1 en ik kijk naar de rode knipperend lampje. Wat is een china delphi?
Blije rijder 850 Gle, 10 klep 1994 410 dkm

V70geRwin

  • Lid 1000+
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 7449
  • Geslacht: Man
  • V70R automaat 426
Re: [AT] Schakelstandensensor vervangen
« Reactie #130 Gepost op: 19-12-2018 11:04:54 »
De LED is vast het rode lampje.

Resetten:

even in het kort
contact aan zetten
kort indrukken
code knippert
2x doen
dan langer dan 5 sec loslaten wachten tot led aan gaat en dan weer 5 sec (tijdens het branden van het led)
nu is de storing gewist...

Als het niet direct lukt even spelen met contact aan en uit en soms even starten.
Soms ben je gewoon uitgekwetst met elkaar.

de Boeing

  • Lid 1000+
  • *****
  • Offline Offline
  • Berichten: 1069
  • 855R AUT Lpi
Re: [AT] Schakelstandensensor vervangen
« Reactie #131 Gepost op: 19-12-2018 11:07:01 »
ah, OBD1 dus, daar heb ik dan weer geen ervaring mee.

Dit al doorgelezen: http://www.volvo850forum.nl/index.php/topic,15927.0.html ?

China (dus namaak) delphi: https://www.aliexpress.com/item/2018-TCS-CDP-PRO-plus-NEW-VCI-obd-obd2-obdii-scanner-2015-R3-keygen-for-delphis/32846262035.html. Maar dan heb je wel een volwaardige OBD(1.5/2) stekker nodig..

RoelvanHoof

  • Taal is een krachtig instrument, wees er zuinig op!
  • Lid 100+
  • ***
  • Offline Offline
  • Berichten: 115
  • Geslacht: Man
Re: [AT] Schakelstandensensor vervangen
« Reactie #132 Gepost op: 19-12-2018 11:12:24 »
De LED is vast het rode lampje.

Resetten:

even in het kort
contact aan zetten
kort indrukken
code knippert
2x doen
dan langer dan 5 sec loslaten wachten tot led aan gaat en dan weer 5 sec (tijdens het branden van het led)
nu is de storing gewist...

Als het niet direct lukt even spelen met contact aan en uit en soms even starten.

AHA! 2 maal dus! Ga het proberen. Thx!
Blije rijder 850 Gle, 10 klep 1994 410 dkm